4 - 1
13 september 2014
14:00

Referat: SK Sifhälla - Västanviks AIF

Det blev förlust med 4-1 i dagens bortamatch mot Sifhälla i en match med fokus på offensiven och mindre tänk defensivt.
Första halvlek gick spel o chansmässigt till oss men vi var skrämmande dåliga i straffområdet när lägena kom.
Efter 6min kom första läget när Vito väggar fint med Micke o får bra läge till höger i straffområdet men matchens lirare i Sifhällaburen kan parera till hörna. Några minuter senare visar Sifhälla at täven om de backar hem ordentligt när vi har bollen inte ska va statister när de frestar Branco med ett fint distansskott som han parerar.
Vi är nu spelförande och kommer i våg efter våg men tyvärr släpper vi inte ut bollen på fria spelare när vi har chansen utan krånglar till det med dribblingar med efterföljande svåra pass så de kan ofta vända spelet över öppet mittfält. Vårt försvar är dock på tå så det blir inga större farligheter.

Efter 20min får vi en ny fin chans när fredrik på vänsterkanten vänder bort sin spelare och slår ett fint vänsterinlägg som efter lite studsar hit o dit hamnar hos Alex som i öppet läge styr bollen i stolpen.
I 26:e minuten får Sifhälla till bra träff på en frispark som Branco har problem med men Nikola kommer först på returen. Minuten senare kommer ändå första målet i baken när Vito är lite för aggresiv o blir upprullad på kanten med inspel som styrs imål som följd. Vi deppade inte ihop för detta då vi skapat mycket och kunde skapat ändå mer om vi släppt bollen tidigare i många anfall.
Efter 33 min kommer ett gyllene läge när Micke blir frispelad av Vito på högerkanten men målisen räddar skottet.
Två minuter senare kommer ytterligare ett sifmål som en blixt från klar himmel när de får till en praktträff från 30meter som verkar totalt överrumpla Branco o susar in över huvudet på honom.
0-2 i paus känns inte rättvist då vi haft spelet men är man inte riktigt taggade som vi inte verkade vara så missas frilägen o avgörande pass. Sifhälla spelade avvaktande men var otroligt giftiga när lägen kom.

I andra halvlek blev det ännu mer böljande spel med öppna landskap på mitten men vi utnyttjade inte detta då vi på vissa håll ju längre matchen pågick blev mer o mer dribblingskå.a istället för att släppa bollen på fria spelare.
Vi hade otaiga lägen när vi enkelt kunde släppt ut på fria spelare på kanten men istället ska utmana själv o sen slå ett pass när spelaren är markerad vilket från läktarplats ser otroligt konstigt ut.
Vi fortsätter trots våra många konstiga beslut skapa chanser och i 55.e minuten får vi in bollen i mål. Detta efter ett fint anfall där Fredrik får läget men skottet går i stolpen och returen tar Fredrik hand om o slår via en försvarare fram till micke som styr in bollen imål. tyvärr vinkar linjemannen offside och det känns rätt men med dagens bedömning är frågan om det är det då försvaren faktiskt gör ett aktivt försök att bryta o styr bollen till Micke vilket jag har för mig ska ta bort offsidebedömningen men hur ska en linjeman kunna bedöma sånt.
Efter 61min får vi en frispark i bra läge men vi väljer en snabb variant till Milan som faktiskt får skapligt läge men demonen i buren räddar än en gång.

Reduceringen kommer till slut då vi den 62:a minuten får en vänsterhöran som Darko slår in på ett bra sätt.
Det finns sen två varianter på hur målet gick till o jag kör på hur jag såg det.
Hörnan kom o Milan styrde den vidare innan Micke vinklar in den imål. Nu trodde vi faktiskt på en vändning då det kändes som att om vi bara skärper till oss lite kan vi ta över helt.
i 67.e minuten får vi en jättechans när inbytte 4-debutanten Tobbe får ett friläge från vänsterkanten men han blir lite stressad av en back så avslutet med fel fot kan pareras av målisen.
Vi har ytterligare att par fina lägen innan matchen mer eller mindre dödas efter 72min när Nikola o Andreas inte kommuniserar på ett bra sätt så bägge blir på mellanhand med resultat att Nikola sen blir bortgjord med friläge och mål som följd. Detta var nog ett av få felbeslut av Nikola vi sett denna säsong.
Vi trycker nu på o skapar lägen men då vi inte bryr oss om hemjobb får även Sifhälla flera fina chanser att utöka ledningen. Vi får ett nytt jätteläge efter 83min när Micke väggar fri Milan som drar målisen och från 6meter ska slå in bollen men lyckas träffa en back på mållinjen o man kan bara ruska på huvudet över vår fantastiska oförmåga att sätta bollen i nät. I 90.e minuten får vi ett nytt friläge efter att Tobbe väggat fri Fredrik men jag vet inte om vi ska skylla på mindre bra avslut eller fantastiska målvaktsräddningar för mål gör vi inte vilka lägen vi än får.
På övertid får sen Sif en straff då Branco fällt en fri sifspelare o straffen slås imål.

Som sagt en konstig match där vi spelar alltför individuellt på flera håll och framförallt i andra halvlek inte verkar ha nån riktig fighterinstinkt på många håll. Trots detta skapar vi en mängd målchanser som vid normal utdelning borde renderat 4-5 mål utan att nån kunnat protestera. Sifhälla å andra sidan utnyttjade sina chanser exemplariskt och från sitt defensiva utgångsläge kunde de ofta speciellt i andra halvlek slå om över vårt öde mittfält o skapa fina lägen offensivt. Sett till detta så måste man säga att de även om den blev för stor var värda segern då de följde sin matchplan till fullo och offrade sig helt i försvarsjobbet medans vi inte följde nån plan över huvud taget.

Tycker man kan ge Per godkänt för sitt defensiva mittfältsslit på egen hand och Fredrik för han var en av få som verkligen försökte få till något sista halvtimmen. Sen gör inhopparna det man kan kräva då de jobbar bra defensivt och spelar bollen till medspelare vilket ofta kan vara väl så bra som att försöka dribbla sig förbi ett koppel motståndare. Vi minns också Tobbes fantastiska löpning hem då han jagade ikapp och via en perfekt brytning avväpnade en fri motståndare i vårt straffområde. Övriga behöver ta sig i kragen och ta nya tag i de sista matcherna så vi kan behålla fjärdeplatsen. Lite konstigt att vi inte kan ta fram mer vilja när vi faktiskt haft kvalplatschansen kvar även om den varit liten vid seger då lagen ovanför förlorade.

Matchfakta: 1-4 (0-2)
0-1 27min Inlägg från vår högerkant styrs in mitt framför mål
0-2 35min Projektil fån 30meter mitt i mål över en överraskad Branco
1-2 62min Micke (Milan) Fin vänsterhörna från darko som Milan skarvar vidare o Micke touchar in bollen imål.
1-3 72min Långboll som efter tveksam insats av försvaret ger friläge
1-4 90min Straff efter Branco fällt anfallare i friläge.

mer efter matchen eller imorgon beroende på om maria ska ut på marten eller inte.